12 Disember 2009

MALANG TAK BERBAU.....


Salam semuanya dipetang hari minggu ini....nak bercerita tentang apa yang berlaku pada hari Jumaat semalam........malam sebelum nya Kakintan dan En Hubby pergi kesekolah Ezzat diVI...konon nya nak hantar pakaian pakaian nya dan juga makan minum dia....dia menginap diasrama sekolah dalam seminggu dua ni untuk mengadakan latihan pancaragam, pada malam tu tiba tiba katanya dia nak balik tak nak tidur kat hostel sebab tangan kanan nya rasa macam kurang selesa.
En.Hubby pun jumpa lah dengan senior dia minta kebenaran untuk dibawa pulang kerumah malam tu. Sampai rumah setelah selesai membersihkan diri En Hubby menyapukan minyak urut dibahagian pergelangan tangan nya...tapi Ezzat kata tambah sakit.....Kakintan pun rasa macam tak sedap hati juga....rupanya tengahari tu masa time rehat dia balik hostel sekejap merehatkan diri dengan kawan kawan nya yang lain...masa tidur tu dia terjatuh dari atas katil...mungkin dah penat sangat dengan latihan, cuaca pulak terlalu panas...jadi apa yang berlaku dia pun macam tak sedar katanya..sedar2 dia jatuh dan tangan nya sakit....
Pagi Jumaat tu dia tak menjalani latihan pun...Kakintan suroh dia keHKL untuk buat x-ray...heran juga kenapa lama sangat dia ke HKL tu....Ezzat pergi dengan En.Hubby....dah hampir nak solat Jumaat baru sampai rumah....dengan keadaan tangan nya yang berbalut dan bersimen.....ishhhhh agak terkejut juga rupanya tulang dipergelangan tangan nya tu retak . Sebenarnya tangan kanan nya ni dah masuk mendua kali lah ni bersimen....pertama kalinya masa dia berusia 10 tahun (Darjah 4). Waktu tu hari pertama memulakan persekolahan diDarjah 4.....Cubalah tengok balutan tangan nya tu.adalah pulak jari jari seni yang membuat lukisan dan tinggalkan sign kat situ...siap dengan bar code lagi tu ha....hik..hik...itu hasil kerja Along dia la tuh......datang pulak tuan punya tangan tu sendiri pergi tambah sendiri kat telapak tangan nya tu dengan perkataan ni pula....cuba baca apa dia tulis tu......
Gambar gambar ni Kakintan rakam masa dia tengah tidor , dia tak sedar pun kepenatan sangat agak nya...he..he...layan je la gambar sibujang ni......salammmm.

26 ulasan:

  1. salam... semoga ezzat cepat sembuh...

    * kesian... tak dapat nak join pertandaingan tu ya... so bolehlah gi JB kan kak intan :P

    BalasPadam
  2. bagusnyer art..
    yg tak tahan tu "NAK DUIT"

    BalasPadam
  3. hehe..kelakar la kak tulis nak duit tu..
    ;)

    semoga dia cepat sembuh

    BalasPadam
  4. cian ezzat..
    moga cpt sembuh ye............

    hehehe..
    kelaka plak tulis2 kt simen..
    tp kan kak intan...mmg biase klau bersimen ni,mesti ade tulisan2 gitu...hehe....

    BalasPadam
  5. salam kak intan..semoga anak kak intan cepat sembuh ye..

    BalasPadam
  6. salam kak intan,
    ciannyer dia berbalut tangan tuh.. lucu pu;ak tgk barcode kt atas tuh.nakal betul.heheheh

    BalasPadam
  7. salam kak intan...siannya ezat...abis tu latihan kena stop dulu la ye...

    p/s klu cikkamal sign kt situ...mesti dia tulis...'mawi world'....ekekekek...

    BalasPadam
  8. Salam Umie....insyaallah semangat nak join pertandingan tu kuat..malam ni pun dia join semula latihan tu

    BalasPadam
  9. salam husni..tu la pasal...dia bolih tambah kat tapak tangan tu sendiri perkataan :NAK DUIT" he..he...

    BalasPadam
  10. salam Nur...terima kasih..tu la tetiba datang je idea tulis perkataan tu sendiri kat tapak tangan nya tu..

    BalasPadam
  11. salam Ina..terima kasih...masa mula mula kakintan baca pun tergelak juga....moga moga cepa la baik keretakkan tulang nya tu...insyaallah..tapi doktor kata dalam 2 minggu juga untuk sembuh sepenuhnya

    BalasPadam
  12. Salam MONA (English Vintage)....terima kasih mendoakan nya

    BalasPadam
  13. salam blogresepi....tulisan tulisan tu semua kerja tangan banglong dia la tuh....kawan2 senior kat sekolah pun tergelak bila tengok ada barcode tu...

    BalasPadam
  14. salam Cikmin...latihan dia pergi macam biasa..tapi cuma duduk tepi padang...semangat nak join competition nya kuat he..he...ha..ah la kalau Cik Kamal dekat kakintan pun nak suruh sain juga tu he..he....
    harap2 dia cepat semboh...

    BalasPadam
  15. Aisey so pity him! he must have been in lots of pain ya! So good ur hubby went there! And he did everything a Father should do! :)

    Keke, Love tergelak tgk what he wrote there...!

    Hope he'll make up for the show! ;)

    BalasPadam
  16. salam kak intan..
    alahai siannya..moga cepat sembuh ye ezzat..orang datang menziarah wajib hulur tu..dia dah bagi hint terang2an..hehehe... ;)

    BalasPadam
  17. Kak Intan...Kesian si Ezzat, tak boleh lah ikut band....anak lelaki memang buas sikit tidornya..heheheh tak heran kalau bab jatuh ni..

    BalasPadam
  18. Hi LOVE...he..he..dalam sakit2 tu buat lawak juga tu....dia pun berharap masa competition KLWMBC ni dia tak ketinggalan acara bermula 15 Disember ada sikit masa lagi...

    BalasPadam
  19. salam Yatt...harap2 begitu lah semoga cepat semboh...

    BalasPadam
  20. Salam Roslaini..betul tu...he..he...

    BalasPadam
  21. semoga cepat sembuh... tulis nak duit tu yang tak tahan tu. sempat lg gurau dlm dok tgh sakit2 tu =)

    BalasPadam
  22. salam catlinafly..terima kasih

    BalasPadam
  23. salam Izan....ha...ah tu la pasallll he...he...

    BalasPadam
  24. Salam Kak Intan....sibuk nya Watie...sehari dua ni dengan kenduri dan layan anak2...hujung minggu cam biasalah....Tak sempat nak menjenguk....

    Doa dari Watie agar Ezzat cepat sembuh dari kecederaan yang dialaminya....anak2 bujang ni memang macam2lah...idea dia orang!!!

    Kak Intan sihat ke???

    BalasPadam
  25. Salam Watie..terima kasih ya kerana selalu menjenguk kesini...alhamdulillah kakintan sihat...minta2 macam tu lah Watie seperti yang Watie doakan

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...