
Bahan bahan:-
3 ekor ikan kerisi (sedap juga kalau letak ikan kembong, ikan terubok dan juga ikan parang).
3 biji cili merah*
6 biji cili api*
bawang merah*
kunyit hidup 1/2"*
Bahan bahan yang bertanda * diblender
Serai
Daun kesum
Sedikit garam dan juga sedikit gula
2 potong asam keping
Beberapa batang kacang bendi.
Caranya: Sediakan periuk, masukkan bahan bahan yang telah diblender tadi bersama sama dengan asam keping dan serai yang telah dititik terlebih dahulu. Bila agak mendidih masukkan ikan yang telah dibersihkan bersama sama dengan daun kesum dah juga kacang bendi tadi. Biarkan sampai ianya mendidih lagi dan masak Rasa masam masin dan manis nya biar sekata dan barulah diangkat.


lauk camni mkn ngan nasi panas plus ikan kering sikit mmg terangkat...
BalasPadamlapau!
BalasPadamcepatlah pukul 1~!
pun suka makan makanan berkuah..slurrpppp
BalasPadamEllerinize sağlık.
BalasPadamSaygılar.
Dalila..terima kasih singgah sini...betul apa kata Dalila tu...
BalasPadamSiteddi...sian lapau sebelum waktunya...he...he...
BalasPadamHoney amour...kalau makan berkuah cepat kenyang kan
BalasPadamsalam Fuat gencal terima kasih selalu singgah.
BalasPadam