23 Mei 2010

KUIH KOCI

Salam semua pengunjung pengunjung blogger... apa khabar agaknya? harap harap semua sihat sihat ya...N3 kali ni tentang makan makan lagi.. dah lama rasanya tak makan kuih koci ni.. kuih koci dari pulut biasa sahaja, bukan nya pulut hitam... resepi yang diambil semestinya dari rumah Kak Hanieliza... Chef kita yang tersohor diMalaysia ni...
Kalau buat kuih koci ni Kakintan tak suka yang diletak pati santan tu, tapi dibiarkan begitu sahaja cuma kalau nak sedap lagi Kakintan suka inti kelapa nya tu dicamporkan sedikit durian.... memang best...baunya nya sahaja dah cukup menyelerakan, dan sebelum makan nya sejukkan dahulu didalam peti ais..he..he....masing masing punya selerakan...nak buat macam mana.. ok lah sampai disini dulu salam dan bye..bye...buat semua.

4 ulasan:

  1. we all anak beranak suka koci labu!!

    BalasPadam
  2. assalmaualaikum kak intan.sihat? saya suka gak kuih koci ni..tak kira la baru lepas angkat dari kukus makan lembik2 pun suka atau lepas kuar dari peti ais pun suka..hehee..menarik tu inti klpa letk durian. tak penah rasa lagi

    BalasPadam
  3. suka sangat makan koci, tapi tak pernah pun buat sendiri..hehehe main tunjuk je...jemput datang ke rumah baru ye....http://faatip.blogspot.com

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...