Sampai sekarang Kakintan tertanya tanya....kenapa namanya batang buruk....
Yang ni biasa lah sesiapa pun tahu kan...kuih bahulu....tapi kannnn...Kakintan suka kuih bahulu yang dibuat cara tradisional.....lepas tu keras sikit.....teringat masa kecik2 dulu Kakintan tolong arwah mak bakar kuih bahulu ni menggunakan sabut dantempurong....dalam adunan kuih bahulu ni pulak arwah mak camporkan pulak dengan esen pisang...bila kena bakar tu baunyaaaaaaa...menyengat betul.....makan bahulu ni pulak sama dengan air kopi panas....fuhhhhh...bahagia betul rasanya masa tuh......he....he....
akak..btg buruk tu mmg my faveret kak..dari kck2 lg..btg buruk ade kat JB je ke kak? kat KL ade jual x?
BalasPadambestnya akak dapat popia simpul inti serunding daging.
BalasPadamSedapnya...kuih raya...huhuhu....kalau beli selalu tak habis makan...nak mengendeng dgn kak Intan jer lah!
BalasPadamsalam kak intan...
BalasPadammy fav kak intan kuih batang buruk tu hai terliur di buatnya..