09 April 2010

MELAYAN 3 ORANG BABY DALAM 1 HARI.....

Salam dan selamat bersua lagi..... kali ini bukan nya N3 pasal masak memasak lagi, tapi mengenai tugasan yang Kakintan lakukan sepanjang 2 minggu ini.... aduhaiiiiii.... kalau orang tanya letih tak?.... memang Kakintan rasa letih.... tapi menyeronokkan.... apa tidaknya bayangkan nak layan 3 orang baby ni... diorang berdua ni sebenarnya ada sebab masing masing diserah pada Kakintan untuk diasuh... Ryan baby yang duduk dalam walker tu anak kepada jiran Kakintan, pengasuhnya sekarang sedang duduk berehat kerana baru sahaja menjalani operation dibahagian mata kerana katarak... sebab tu lah Kakintan menjaganya sementara waktu.... baby Ryan ni sebenarnya senang menjaga nya kerana tak banyak sangat kerenah... suka tersenyum, pantang diagah wahhhhhh...mengekek ngekek dia ketawa, sampaikan tuala jatuh kat depan dia pun dia bolih ketawa sakan, terhibur hati Kakintan dibuatnya.... penat pun hilang melihat gelagatnya...
Baby yang berbaju biru tu dengan mulut bersumbat puting ni nama nya Ayra... berusia 9 bulan, nampak cerdik sangat , dia yang selalu buat Kakintan tension..nak tau sebab apa?... he... he.... sebab kalau dia menangis satu taman perumahan bolih dengar. Ayra ni Kakintan jaga sementara kerana ketiadaan maid yang pulang bercuti. Paling Kakintan suka dengan baby Ayra ni bila kita suapkan dia makanan, cepat je habisnya, Ayra ni pemakan budaknya, apa sahaja kita suapkan mesti dia tak kan menolaknya....
Masa ni diorang semua memang masa diorang tidor, Kakintan snap gambar ni dalam kul 10 pagi, bila semuanya dah kenyang diberi makan, susu dan sebagainya diorang dengan sendirinya akan tidor, tapi Ayra pula kena lebih "berangan" baru dia dapat tidor....
Baby yang ni macam biasa.... apa apahal pun bila ibu jari nya masuk mulut, tak lama lepas tu memang dia akan tidor lama, nak pulak kalau diletakkan didalam buaian...
Yang ni Syed Toha.... tak bolih tukar tempat "parking" dia, kalau kita alih kemana mana pun dia pasti akan kesini juga untuk tidor.... haiiiii... macam macam ragam bila mengasuh budak budak ni...yang pasti nya walau pun badan penat tapi hati terhibur dengan kerenah2 diorang semua ni...ok la...salam dan bye...bye....

9 ulasan:

  1. comelnye budak2 tu kak intan.. teringat anak2 kat umah... uwaa.. bile la nak balik umah nie..keje kat opis melambak2 lak...huhuu

    BalasPadam
  2. Salam K.INtan, waaah sonok tengok budak2 tu dgn karenah dan tempat "parking" kegemaran masing2...Salute tul kat k.intan nih...wpun jaga budak2 kecik, tp rumah tetap maintain eh...kalau Ummi mau terpukang dah...suka tgk diaorg bila tdo kan...bravooo k.intan cayangg..

    BalasPadam
  3. salam k.intan..comeinya budak2 tue!!bestnya klu atie dapat jg sorang...umah nie sunyi jer,xde baby!anak2 semua dh dok asrama...

    BalasPadam
  4. salam kenal akak~`

    betol2..walopun penat jaga baby2 neh,..kekadang tensen2..tp bile dengar diorang ketawa mengekek..memang ilang tensen n rase terhibur kan..
    yang paling penting..pastikan diorang cukup tidur..sure ok mood diorang :)

    BalasPadam
  5. salam are-u, memang comel2 anak2 diorang ni hari hari Kakintan gomol he...he...

    BalasPadam
  6. Ummi...he...he..maintain ke?,,,cuba datang tengok sendiri..kekadang tu berselerak juga dibuat nya

    BalasPadam
  7. salam azatie...mmg seronok layan budak2 besar cam ni kalau tak meragam

    BalasPadam
  8. azatie... he.he...cuba lahhhh

    BalasPadam
  9. mashimarosa...betul tu cukup makan dan susu serta tidor ok la dia tak ada apa22 masaalah

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...