Salam ... jumpa lagi kat sini ya.. petang tadi dalam hujan hujan terasa lapar benar perut ni... apa lagi aktiviti makan makan la jawab nya. Walhal pepagi tadi pun buat cekodok juga...ada lagi lebihan yang Kak Intan tak goreng jadi sambung pulak dipetang hari menggoreng nya
Buat cekodok sayur je dicamporkan dengan sedikit udang, kemudian dicicahkan pula dengan kuah kacang (kuah pecal) yang memang selalu ada dalam simpanan. Senang je dengan kuah kacang yang ada tu cuma masakkan air panas yang mendidih kemudian tuangkan dalam kacang tadi dan kacau..biarkan beberapa minit dia akan memekat. Ok ya...bolih lah cuba kalau nak tukar selera dari yang selalunya kita guna cili sos untuk dibuat pencicah, kali ni pula kita guna kuah kacang pula..memang sedap..bolih cuba sekali mesti nak menduakali he..he...Ok..out dulu ...salam
Tiada ulasan:
Catat Ulasan