Salam dan selamat petang... dah dua hari hari rasanya Kak Intan tak meletakkan apa apa entry baru disini. Hari ini baru ada kesempatan untuk berkongsi cerita tentang apa yang Kak Intan masak beberapa hari lepas untuk hidangan sekeluarga. Masak menu menu biasa sahaja. Kali ini ini Kak Intan buat masak kari ikan kembong yang dicampor dengan kacang bendi. Rasa nya sesiapa pun biasa dengan menu ni. Tapi kari Kak Intan ni macam biasa lah tak gunakan santan untuk kuah nya cuma gunakan air asam jawa, bukan nya apa salah satu kebaikan nya kari ni lambat basi dan seperkara lagi agak sedap dan tak rasa muak kalau memakan nya.
Kalau dah ada kari... mesti ada papadom... pelengkap masakkan ini he..he..
Kena juga ada pedas, iaitu sambal belacan dan juga ulam sikit, macam biasa lah ulam timun je.. tak pun kacang botor pun sedap juga kan...
Kalau ada ikan masin , lagi sedap...ada balance ikan masin bulu ayam...goreng je lah...nak menghabiskan stok yang ada...
alahai sayur nya pula sayur tumis taugeh... sayur taugeh ni kalau Kak Intan masak hanya untuk Kak Intan berdua dengan En. Hubby sahaja...anak anak memang diorang tak layan... ok...itu lah dianya menu kami 2 hari yang lepas, sampai disini dulu catatan buat kali ini... salam untuk semua.
yg simple2 tu la yg menambat rasa..
BalasPadam