20 April 2011

SEMAK KE SERABUT KE JANJI HATI SUKA ...

Assalamualaikum.
Kali kisah apa ekkk?.he..he..ni nak story tentang sorang kawan yang datang rumah Kak Intan 2 minggu yang lepas. Nak tak nak kalau orang datang kita terima je lah tetamu sebagai satu rezeki, mana taknya tengah tengah kita sibuk memasak dia dah tercongol depan pintu, jadi kita pun persilakan masuk, macam tetamu yang lain juga.
Bila masuk je rumah, tak sempat duduk dia dah jengok sana jengok sini kedepan kebelakang rumah kita. Macam perangai DBKL buat sportcheck pulaknya. Siap cakap ...wahhhh...ko punya rumah tambah semak, "tambah serabut sekarang ya"....hadoyaiiiiii, "kawan rupanya dia datang saje saje nak kasi ceramah pasal rumah tangga orang agaknya"...sabar je la...dalam hati ni Tuhan je yang tahu.
Tapi tak salah kan kat kawan ni juga....memang rumah Kak Intan dah memang agak serabut dah sekarang ni....semak pun ia semenjak mengenali dunia hiasan ala ala Inggeris ni. Dah minat nak buat macam mana kan. Tiap kali lalu je depan kedai barang barang perhiasan Inggeris ni mesti nak singgah, kalau tak beli pun takat jamu mata pun tak apa. Pada Kak Intan semak serabut ni pun masih selesa nak keluar masuk lagi kira ok lah tuhhh... suami dan anak anak pun tak bising lagi, kiranya masih bolih lagi la kan..he..he... ok lahhh...tak bolih cerita panjang panjang...layan je pic ni dulu...kalau tengok masih serabut/semak ke atau bolih tambah2 lagi?..Wassalam

20 ulasan:

  1. Assalamualaikum k.intan...mana ada serabut pun Ummi tgk...cantik berseri2 jek..yg serabut tu kalau tetamu k.intan masuk rumah Ummi..sah2 dia x jumpa jalan keluar semula...waahahahaha...

    BalasPadam
  2. tak kisahlah kak intan...yang penting cantik...

    BalasPadam
  3. Ok aper umah kak intan ni.. cantik.. takdelah berserabut pun, alah kak kalau tak minat atau tak ada umah cantik cam akak ckp jer la... he2..

    BalasPadam
  4. sebab rumah dia tak cantik macam rumah akak.jealous kot,boleh ditambah sebab akak pandai hias.
    -amie-

    BalasPadam
  5. cantiknya rumah kak intan... teringin nak berkunjung...

    BalasPadam
  6. Assalam... sy baru follow hr ni tapi sepanjang hr ni sy geledah rmh akk dari anjung sampai kedapur... cantik... seronok sgt... ni pun x hbh lagi BW kt rmh akk ni sampai lupa nk update blog sendiri !!.

    salam kenal dr sy dr RKTS.

    BalasPadam
  7. salam kak Intan. tak serabut pun... cantik jer saya tgk. Kalau minat english style, mmg camni lah. Yang penting kepuasan diri.

    BalasPadam
  8. Salam kak Intan..Cantek berseri jeeee rumah Kak Intan ni...

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum K.Intan,

    Sy pun ada kwn yg mcm tu k.Intan. Setiap kali dia dtg rmh dari masuk pintu sampai hujung dinding rmh dia akan komplen. Semua serba tk kena dimata dia. Tp sy buat tk tau je. Klau dia kata nk dtg rmh sy bg mcm2 alasan supaya dia tk dtg sbb sy malas nk fikir kata2 dia yg akan menyakitkan hati sy. So K.Intan, buat tk tau je. RUMAH KITA ADALAH DUNIA KITA. Sy suka deco rmh K.Intan.

    BalasPadam
  10. apa yang serabutnya kak...kita nampak ok je rumah akak tuh...memang tak pandai menilai seni betul la...hahaha

    BalasPadam
  11. w/salam Ummi...
    ye lah tu Ummi..akak tengok rumah Ummi cantek je

    BalasPadam
  12. Zaidah..
    he.he...ye lahhh betul la tu sesedap mata sendiri yg memandang

    BalasPadam
  13. ZAIMA...
    he.he...tak apa lah kasi chance je la apa dia nak komen

    BalasPadam
  14. AMIE...
    entah la...mungkin itu pandangan dia sebab rumah dia nampak eas dan susun atur perabut jga nampak lapang je

    BalasPadam
  15. Yasmin Hamid...
    Sila la kalau nak datang apa salah nya

    BalasPadam
  16. CT Norarizah
    Terima kasih singgah bog akak ya

    BalasPadam
  17. Apa plak yang semaknye...semuanye tersusun cantik..itulah orang tak tahu nak nikmati keindahan. sabar je lah kak intan.

    BalasPadam
  18. eh eh kak intan,saya tgk umah kak intan tak semak pun.cantik je.kemas.biarla kak intan apa org nak kata,tetiba nak terjah rumah kak intan tu apa kes?jeles agaknya dia tau kak intan pandai mengemas rumah.

    BalasPadam
  19. mana ada semak kak cantik tersusun kemas je...rmh ina lagi berserabut...agaknya rmh kak intan yg cantik tu dia kata semak dtg rmh ina dia pengsan baru btl2 punya semak..he..he..

    BalasPadam
  20. ok jer umh akak ni...tetamu tu jer mulut mcm longkang...kalau lah ada kwn mcm ni dh lama kena laser..mulut mcm sial hehe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...