21 Oktober 2013

DECOR LEPAS RAYA...


Assalamualaikum,
Salam pagi Selasa, apa khabar ya? dah lama Kak Intan tak letak entry baru, busy sikit sekarang ni. Kadang kadang bila time tak busy Kak Intan pula yg dapat "virus" kurang rajin he...he... tu la masaalah nya sekarang ni. Ni lah nak cerita2 lagi tentang dekor2 rumah, pepagi ni, hari tu pergi kesatu kedai lampu Kak Intan terpandang kan lampu gantung yg dah sangat lusoh rupanya penuh dengan habuk, Kak Intan tanya kat tuan punya kedai tu ada ke lagi shade yg bentuk macam ni untuk dijual, tuan punya kedai tu kata tak ada lagi Kak , so yg ni pun kata dah nampak lusoh sangat, kami pun dah bercadang nak buang dan nak ganti yg baru. Cepat cepat Kak Intan cakap kat orang tu, "daripada you buang baik you kasi sama Akak dik, sebab akak minat sangat dengan shape nya tu" dia pun kata tak ada masaalah kalau akak nak, tapi kotor la sikit. Pasal kotor tu Kak Intan pun tak ada masaalah juga ha..ha.. tau la macam mana Kak Intan nak buat he..he...
Balik jer kerumah, tak sabar2 buat operasi tanggalkan cover lama nya tu, memang dah tebal dengan habuk, dah buang semua yg kotor kotor tu Kak Intan cari barang barang yang nak digunakan untuk buat cover baru, alhamdulillah masih ada bahan bahan aksesori dalam simpanan Kak Intan, terus buat gunakan bahan bahan mana yang ada. Ok dah siap terus call tukang pasang nya dan dah siap digantung pun gantikan lampu yang lama ok Kak Intan mengundurkan diri sekejap ya...nanti kita sambung cerita lagi, wassalam.

1 ulasan:

  1. adoiiii kreatifnya akak ni, cantik pulak jadi lampu tu :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...