Kuah kacang pecal ni Kakintan bawa dari kampong...kakak sulong Kakintan rajin buat paste pecal ni untuk dibuat stok,...jadi setiap kali balik kampong Kakintan akan dapat lah buah tangan paste pecal ni dari dia....bila nak digunakan kita cuma didihkan air sampai betul betul masak lepas tu masukkan aje paste sambal pecal ni...biarkan lagi sampai dia betul betul mendidih dan pekat barulah diangkat dan sedia untuk dihidangkan...
05 Februari 2010
BUAT PECAL UNTUK MENU HARI INI......
Salam dan selamat petang semua yang berkunjung keblog Kakintan hari ni....nak tahu apa yang Kakintan masak tengahari tadi...inilah dianya menu paling simple dan senang...PECAL....tak susah nak siapkan nya...kebetulan kuah nya tu sentiasa ada stok dalam peti ais Kakintan tu...cuma siapkan sayur sayuran untuk dipotong2 dan direbus...Tahu dan tempe pula Kakintan goreng.
Kuah kacang pecal ni Kakintan bawa dari kampong...kakak sulong Kakintan rajin buat paste pecal ni untuk dibuat stok,...jadi setiap kali balik kampong Kakintan akan dapat lah buah tangan paste pecal ni dari dia....bila nak digunakan kita cuma didihkan air sampai betul betul masak lepas tu masukkan aje paste sambal pecal ni...biarkan lagi sampai dia betul betul mendidih dan pekat barulah diangkat dan sedia untuk dihidangkan...
Kuah kacang pecal ni Kakintan bawa dari kampong...kakak sulong Kakintan rajin buat paste pecal ni untuk dibuat stok,...jadi setiap kali balik kampong Kakintan akan dapat lah buah tangan paste pecal ni dari dia....bila nak digunakan kita cuma didihkan air sampai betul betul masak lepas tu masukkan aje paste sambal pecal ni...biarkan lagi sampai dia betul betul mendidih dan pekat barulah diangkat dan sedia untuk dihidangkan...
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
salam kak intan,
BalasPadamsedapnye pecal kak intan. lenkali kalo nak layan, ajak hanie skali. hanie suke pecal! hehehe
salam Hanie....oooo Hanie ni peminat pecal juga ya....ok nanti kakintan calling2 ya ...bolih join sekali
BalasPadam