01 Februari 2010

MENG "INTAI" LAGI...

Salam.....jum kita jalan jalan cari makan....semalam Kakintan dan family pergi keINTAI INTAI lagi sambil bawa tetamu yang datang berkunjung kerumah. Siang nya Kakintan jamu makan kat rumah...sebelah malam pula bawa dorang tukar selera...sambil sambil tu bawa diorang "round round town" tengok KL sebelah malam. Maklumlah cuaca pun panas dua tiga hari ni..jadi kita bawalah diorang sambil ambil angin malam ....

Macam biasa jugalah kalau datang kesini mesti order makanan Thailand dengan nasi putih, ada juga makanan lain....tapi selesa dengan nasi juga...
Antara menu lain yang dipesan ialah sotong celup tepong, dicicah dengan sos cili Thai...sedap tak terlalu pedas sosnya...

Kerabu mangga ditabur dengan kacang tanah...rasanya masam, masin dan manis je....
Telur dadar dan kailan goreng ikan masin....

Tom yam ayam.....tomyam ni memang kami order nak kan yang pedas sikit...kalau tak pedas tak sedap la....

Minuman nya pula Kakintan order jus KELACHI..maksud nya air kelapa + laici + limau kasturi....ini juga sedappppp...

Tetamu Kakintan order air orange + carrot...cantek warna nya kan....

Yang ini pula...jus pegaga + Kasturi

Ini saja menu yang dapat Kakintan kongsikan disini..adalagi tapi tak snap he..he... kes lupa a ni....dah makan baru teringat....Ok..layan dulu gambar gambar ni ya....salammmm

10 ulasan:

  1. Hello Kakintan, for a moment I thought you were Hokkien Chinese as your name sounds like in Hokkien, 'kakin'...chepat. And 'Tan'...nanti.
    Ha ha, so its, 'chepat nanti'...
    Terima kaseh you datang ke pondok saya.
    I love the dishes here, suka sekali tu tom yam.

    I bet you ada Black Belt in cooking....
    bila masak fish head lemak or curry, or ikan tenggiri sumbat chili, send telegram, ha ha.
    You have a nice day and keep a song in your heart, best regards, Lee.

    BalasPadam
  2. Salam kak Intan....best juga sekali sekala makan luar kan!

    BalasPadam
  3. Salam Kak Intan,

    Alhamdulillah, rasa sekejap jee masa berlalu..Lebih excited bila Sara dah boleh sebut beberapa perkataan...Teruja sangat nak sembang dengan dia...

    Sedap tom yam tuuu, tapi sejak 2nd deliver ni dah tak leh makan pedas² sgt...May be pasal masa preg n pantang dulu dah skip pedas awal², dah biasa...Jadi skrg bila pedas² sgt dah tak tahan....

    BalasPadam
  4. salam kak intan...arini tyg kek lapis intan terpilih..ader iras2 nama akak lak..hihi..

    kak,sedap ek air kelachi tu?kalo sedap leh buat sendirik kan..hehe

    BalasPadam
  5. Hai uncle Lee.terima kasih juga datang keblog Kakintan ni..ooo itu makna nya dalam bahasa Hokkien ya....he...he...but I'm not Chinese...oo lagi satu you pun suka tomyam ya...I pun suka juga kalau curry kepala ikan..ok nanti I call you kalau I masak curry kepala ikan ya..ok uncle....bye....

    BalasPadam
  6. waalaikum salam Watie...ha..ah sesekali memang sedap..takat sebulan 2x tu ok la kut kan Watie...

    BalasPadam
  7. Salam Sue...mmg seronok kalau peringkat anak2 kita baru pandai belajar bercakap ni...mmg tak sabar nak layan dia berbual...
    Sue..tomyam kalau pedas yang Kakintan suka..kalau tak pedas tak sedap....

    BalasPadam
  8. salam Hasue...sedap air kelaci tu bolih cuba buat sendiri...air kelapa + laici + limau kasturi....he..he..nak juga rasa macam mana la kek intan terpilih tu ya...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...