07 Oktober 2010

POKOK POKOK MENAMBAH SERI DEPAN RUMAH

Salam.... bertemu lagi ditengahar Jumaat yang mulia ini. Apa khabar?..Kalau diikut kan kalender hari ini merupakan Syawal terakhir 1431 H untuk tahun ini. Harap harap kalau dipanjang kan umur bertemu kita lagi diRamadhan yang akan datang dan juga seterusnya merayakan lagi Syawal yang mulia ini. Lepas lepas raya ni datang la pulak mood nak menghias depan rumah dengan pokok pokok bunga yang warna warni... Dah lama benar depan rumah merpati Kakintan ni kosong tanpa sebarang pokok yang menceriakan pemandangan. Jadi Hubby Kakintan dengan susah payah nya membelikan lebih kurang 10 buah pasu yang dah siap berbunga.
Nahhhh...hambik , pepandailah Kakintan nak buat macam mana, nak gantung ke?, nak letak kat bawah je ke?...ishhhh...ishhh kalau part2 nak menyusunkan pook pokok ni no problem punya, sekejap je dah menjadi...
Paling suka dengan warna warni bunga ni... memang naik berseri sikit kalau ada bunga bunga macam ni depan rumah. Tapi kena lah rajin sikit melayan pokok bunga macam ni sebab ianya perlukan banyak air untuk disiram, kalau kurang mudah benar ianya layu.

Bolih katakan kesemuanya Kakintan gantung je pokok ni...senang kerja kan..lagi pun tak takut lah dengan tangan2 yang suka mematahkan nya.
Warna warna pink macam ni memang memikat hati...warna kesukaan hati ni...kalau dapat semua pun tak apa...tenang je dapat memandang nya..

Bila dah sederet digantung macam ni terasa macam berada diCameron Highland pulak nya. Kalau dapat duk sana tak tahu lah macam mana seronok nya melayan pokok pokok bunga macam ni...lagi meriah agaknya...ok lah...sampai disini dulu ya...jumpa lagi...salammmm

10 ulasan:

  1. cantiknya...macam english cottage....saya pun suke putih2 begini

    BalasPadam
  2. Salam Kak Intan....Cantiknya Kreatif Betul Akak Ni....

    BalasPadam
  3. Lawaaaaaaaaaanyaaaaaaa..........gerammm..

    BalasPadam
  4. Salam k.intan..wah rajinnya jaga pokok bunga..sabar sungguh...kalau saya blum tentu idup lagi kalau tanam..tangan panas...

    BalasPadam
  5. Sonata..he..he...teringin juga nak jadikan rumah ni flat cottage

    BalasPadam
  6. w/salam KakLin..terima kasihhh

    BalasPadam
  7. Mat Gebu..terima kasihhhh..rumah Mat Gebu tu apa kurangnya...

    BalasPadam
  8. w/salam Kerull, ada masa datang juga angin malas ni he..he..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...