31 Mei 2012

JALAN JALAN RUMAH GENG DECOR ALA INGGERIS...

Assalamualaikum,
Selamat petang semuanya... dah minum petang ke? Sambil sambil minum petang jum layan gambar gambar ni. Gambar dari rumah seorang kawan yang tinggal diBentung Pahang. Cantek tau rumah dia, kawan Kak Intan ni sebenar nya peminat decor ala Inggeris juga. Semalam Kak Intan ajak anak bujang Kak Intan yang nombor dua tu kerumah dia, kebetulan cuti cuti sekolah ni pun anak anak yang Kak Intan jaga tak ramai yang datang. Sorang je yang ada, lagi pula anak Kak Intan pun off day dia semalam, jadi tak ada aktiviti kemana mana .. Kak Intan pun ajak lah dia kesini...jummm tengok dekorasi rumah kawan Kak Intan ni...

Dalam rumah dia yang bercat hijau ni semua bunga bunga yang dihiaskan nya kecil kecil belaka, tapi memang cantek...kena la pulak warna nya purple...haiii yaaaaa...wa manyak suka la Acik Ala...

 Sebahagian dari perabut yang Acik gunakan menggunakan perabot wroght iron (besi) yang dicat warna putih...sangat lah sesuai...

Yang ini pula sebahagian dari ruang dapor rumah dia...wahhhh Acik ..banyak nya koleksi enamel Acik Ala ekkkk.... nak satu bolih?..he..he...gurau2 ya Acik Al...mana nak letak lah kalau kat rumah Kak Intan buat koleksi ni...semuanya dah penuh.



Kreatif la Acik Ala ini..sangkar burung ni dia gantung dalam rumah lagi....cantek lahhhh...

Kat bahagian pintu masuk rumah Acik Ala..penuh dengan pokok2 bunga..Acik ni rajin juga berkebun...macam2 yg ditanam nya...yg best kat sudut tu ada perigi buta pula lagi...

Koleksi Acik lagi...cantek cantek oooo...suka tengok



Siap ada sign board lagi kat taman bunga Acik ni...

Keseluruhan gambar dari depan rumah Acik Ala...menuju kepintu rumah nya....ok layan dulu la ya...
Kak Intan mengundur kan diri dulu ya...wassalam...

11 ulasan:

  1. aduiii aii trgoda dn terujaaaa........
    huhuhuhu sambil merenung rumah ku yg bagaikan dilanda garudaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. bolih buat pelan2 lama lama menadi lahhh

      Padam
  2. mak oiiii cantiknya rumah dia...kebun tu memang mengujakan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zures...ni rumah Acik Ala...memang cantek..

      Padam
  3. sy minat english deco gak kak intan.. tp nak merealisasikan rumah sy jadi mcm ni atau rumah kak intan.. mkn tahun la kot... usaha tangga kejayaan.. caiyok2.. ekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. mak saye kate umah mak cik lawa......

      Padam
    2. adik...rumah yang dalam gambar ni pun lawa juga dari depan sampai kebelakang dari luar sampai la kedalam... mmg cantek.

      Padam
  4. Adriea... memang betul makan tahun tapi bagi orang yg banak duit sebulan dua bulan dah bolih bertukar dah...

    BalasPadam
  5. Sy penah g umah die ni..mmg bersih xde habuk lgsg hr2 die lap tau

    BalasPadam
  6. Cantik2 semua decor english ni..saya pun suka english style juga...sweet sgt2. ..

    BalasPadam
  7. ingatkan acik ala ni sedara kak intan.. rupanya kawan.. beruntungnya dapat kawn yang baik2...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...