10 November 2009

MINI KEK BIRTHDAY UNTUK DANISH ISKANDAR....

Kek ini Kakintan buat didalam acuan yang kecil sahaja untuk dia seorang he...he....acuan yang berbentuk love yang selalu Kakintan selama ini....bunga bunga yang terdapat disekeliling nya tu adalah dari kek fondant yang Kakintan simpan......sayang nak buangkan kalau beli semestinya mahal kan........
O. k resepi kek ni Kakintan ambil dari sini...tepong kek SEGERA jenama SHARIFAH. Nama kek ni mengikut yang tertera dikotak tu ialah CHOCOLATE CAKE MOIST....tepong ini juga En Hubby dapat kan diExpo Makanan juga....untuk membuat kek ni Kakintan hanya perlu mencampurkan:-
125 gram butter
4 biji telor gred C dan juga
Air sejuk
Bahan bahan yang lain sudah tersedia didalam tepong kek ini....Bila telah diadunkan kesemua bahan yang tersebut diatas ianya dimasukkan kedalam loyang dengan suhu 180C dan bakar selama 45 minit (Lebih kurang) la...senang je berpandukan cara cara yang terdapat dikotak tersebut kan...olih kerana loyang berbentuk love ni kecil sahaja Kakintan gunakan satu lagi loyang 4 segi.....tapi tak ditunjukkan disini...ok...
Errrmmmmm pada sesiapa yang nak mencubanya bolih la cari tepong kek ni kat mana mana kedai kan atau supermarket rasa nya....tapi Kakintan sendiri tak pernah la lagi mencarinya kekedai2 tersebut .....he...he.....ok layan dulu gambar ni salammmmm...

10 ulasan:

  1. mudah je ye kak intan nak buatnya ..

    BalasPadam
  2. Comel acuan Love tu Kak...Happy birthday Untuk Danish Iskandar!!!

    BalasPadam
  3. hepi b'day buat Danish Iskandar.

    ct pun kadang2 ada gak beli kek segera ni k.intan.tapi kalau buat sendiri dapat banyak gak kan :-)

    BalasPadam
  4. hepi b'day to danish iskandar....
    psssssstttt...kak intan saya nak order b'day boleh ke? :))

    BalasPadam
  5. salam atty's..betul tu..janji rajin je..he..he...

    BalasPadam
  6. sslsm Watie..thanks bagi pihak Danish ya,,,,

    BalasPadam
  7. salam CT...dah lama kita tak ngomel2 kan..thanks bagi pihak Danish ya...

    BalasPadam
  8. salam Ham...Thanks bagi pihak Danish ya....kek apa pulak ni Ham , Kang tak sedap kang apa macam hik..hik....

    BalasPadam
  9. Happy birthday Danish Iskandar.. cantik namanye tue :)

    Kek tue kemain lawa kak.. siap ade roses keliling... romantik tue :)

    BalasPadam
  10. salam Blogresepi...he..he...keknya tu tak berapa lawa tapi dah letak bunga2 fondant tu yg lebih nya.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...