27 Januari 2010

MENU TENGAHARI NI....

Selamat tengahari semuanya...kejap je dah masa ni berjalan kan....Kakintan pun baru siap masak ni...antara yang Kakintan masak hari ni ialah pencuci mulut ni..puding sagu ...musim musim panas ni memang suka buat puding sagu ni..memasak nya pun senang......sekejapan dah siap....lepas tu sejukkan dalam fridge....letakkan pula air gula dan juga santan pekat....tapi Kakintan tak letak santan pekat Kakintan tukar dengan susu cair....
Sebelum tu Kakintan buat ayam masak merah ni....bukan nya apa nak cuba paste yang En Hubby beli dari sorang kawan nya yang nak memulakan perniagaan kecil kecilan..agak sedap juga hasil dari masakkan nya tu....apa yang perlu ditambah hanya lah bawang putih, bawang merah, garam...sebelum tu blender dan tumiskan nya hingga garing baru masukkan paste tersebut.
Warna nya pun cantekkkkk.ok lepas ni makan dengan nasi putih panas panas kan.....kalau nak makan dengan nasi minyak pun bolih atau pun nasi beriyanni...tapi Kakintan tak berminat nasi nasi tu....selalu layan nasi putih je. O.k lah layan dulu gambar gambar ni ya....salammmm.

11 ulasan:

  1. Senang hati bila dah masak kan Kak...siap ada pencuci mulut lagi....Wati tak oernah wat puding sagu...selalu wat pengat letak sagu jer!

    BalasPadam
  2. wahhh dah siap menu utk lunch..bestnye jd housewife ni. kite ni time balik kije je la boley memasaknye...huhu :-( sedap nmpak puding sagu :-)

    BalasPadam
  3. Ala Kak Intan, tak best la camni..prot tgh lapar, post plak menu tuk lunch..tmbh lapo nih... nak etek!!!!

    BalasPadam
  4. Sedapnya nampak sagu tu..rasa nak terbang pegi rumah kak intan makan :)

    BalasPadam
  5. Watie...cuba la buat senang je tu,,sedap juga tu lebih kurang puding cendul gak rasanya...

    BalasPadam
  6. salam mummy Norita...biasalah kalau duk rumah..hari2 pikir nak masak apa...ada masa cepat dapat idea tu cepat la masaknya..he..he...

    BalasPadam
  7. Hasnah..oh ye ke sian nya....

    BalasPadam
  8. Amy....meh la sini teman kan Kakintan makan ni...

    BalasPadam
  9. Salam KakIntan,
    I like to browse ur blog...so many info n varieties...Appreciate ur effort, interests, creativity...maybe someday we can meet at Amcorp.
    nor aziaah azizan
    0163211361

    BalasPadam
  10. Salam Nor Aziah ....terima kasih banyak banyak ya sudi mengikuti perkembangan melalui blog Kakintan yang tak seberapanya ini..Insyaallah..kalau kesana kita calling2 ya...Kakintan dah save dlm handphone no ni....terima kasih sekali lagi....

    BalasPadam
  11. Salam Kak Intan,
    Sedapnya tengok puding tu nampak gayanya esok terpaksalah pergi China Town cari sagu....itupun kalau ada kak,kak nak tanya (saya kan tak reti memasak he..he..) susu tu tak perlu tambah apa-apa ka....makasih kak

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...