05 Februari 2013

KOLEKSI AIR MATA JERNIH...


Assalamualaikum,
Selamat malam Selasa, tetiba bila nampak koleksi pinggan mangkuk kaca lama ni hati jadi suka pulaknya... Masa jalan jalan singgah kerumah En Shariff diBatu Pahat kelmarin  terpandang koleksi ni dalam almari galeri nya. Tapi tak banyak yang En Shariff letak digaleri tersebut, hanya beberapa biji sahaja katanya. Apa pun bila bagitahu kat suami Kak Intan, yg Kak Intan dah berminat dengan koleksi ini, suami Kak Intan pun setuju dengan minat Kak Intan ni he..he.. alhamdulillah.. Cepat cepat pilih 6 lapik cawan ni...


Balik dari rumah En Shariff , Kak Intan singgah pula keRengit, jalan jalan sepanjang jalan dikedai secondhand disitu terjumpa pula set ni lagi...apa lagi cepat cepat rembat. Harga nya pula amat2 berpatutan sekali..huhhhh rasa puas hati sangat.
  Bolih juga buat mangkuk bubur yang ini kan, dapat 2 set aje kali ni jadi lahhhhh..esok esok kalau jumpa lagi bolih tambah 2set lagi mangkuk bubur ni.


 Paling seronok bila nampak yang bentuk oval ni.. macam macam bolih letak didalam nya kan... s dapat juga 2 set . Lepas ni cadang nya nak cari pinggan makan saja lagi he..he... minat yang tak disangka sangka datang tetiba aje.

Ini lah semuanya yang dapat Kak Intan kumpul semasa keBatu Pahat tempohari.. Puas hati dah sebab harga nya sangat2 berbaloi.
Ok Kak Intan out dulu wassalam.

8 ulasan:

  1. Salam K.Intan..mmg cantik koleksi camni...rasanya dah jarang ada skrg,untung k.intan dapat :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikum salam azatie..he..he... sekali pandang terus jatuh cinta dgnkoleksi lama2 ni.

      Padam
  2. bla tgk koleksi akak..sya pon dah jatuh chenta jugak laa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Intan Morsalin, akak pun tak sangka tetiba jatuh cinta dengan koleksi ini...orang lain dah buang2 dah he..he.. kita baru nak collect.

      Padam
  3. salam kenal kak intan.. koleksi zaman mak saya dulu2.. dah x de dah kak pecah satu2

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikum salam Mayang,
      alahai sayang nya...

      Padam
  4. Salam Kak Intan, bila tgk koleksi air mata jernih terus telefon mak...ada lg kat kg 2 set cuma gelas dah pecah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ida, ambil cepat buat koleksi Ida pulak he..he... macam mana rupa gelasnya ekk bolih share tak bila2 free

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...